Wykonanie
Bardzo delikatny, nibysernik, błyskawiczny do zrobienia, pycha, polecam :)

przepis z moimi zmianami stąd5 jaj300 gramów
twarogu półtłustego0,5 szklanki
cukru2 kopiaste łyżki
cukru waniliowego2 łyżki
mąki kukurydzianej0,5 szklanki
wiórków kokosowych (opcjonalnie)1 puszka
brzoskwińcukier puder do posypania
Twaróg przełożyć do miski, wbić całe
jaja, dodać
cukry,
mąkę kukurydzianą, zmiksować wszystko blenderem na gładką masę, jeśli nie macie blendera, zmielcie
twaróg, a
potem wszystko razem zmiksujcie. Następnie do utartej masy wsypać wiórki, wymieszać łyżką.Połówki
brzoskwiń pokroić na plasterki.Foremkę keksową o wymiarach 12x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wylać 1/3 masy, poukładać kawałki
brzoskwiń, następnie zalać je paroma łyżkami ciasta,
potem znów poukładać
owoce itd. aż do wykończenia
owoców i masy serowej.Piec około 65 – 70 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach przez 40 minut, następnie wyjąć na blat, schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.
