ßßß
30 sztuk podłużnych biszkoptów ( 2 paczuszki po około 150 gram)500 gram mascarpone200 gram śmietany kremowej 30%1,5 - 2 szklanki mocnej kawyokoło 150 gram likieru Amaretto80 gram cukru pudruokoło 7 - 8 łyżek ciemnego kakaoKawę zaparzyć, schłodzić, dodać likier, wymieszać.Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i stopniowo dodawać śmietankę.Ja układałam na desce do krojenia, wszystko ładnie trzymało się razem, a kroić i przenosić kawałki było o wiele łatwiej.Biszkopty maczać lub zwilżać kawą, bardzo delikatnie, żeby się nie rozpaćkały, układać obok siebie (ja układałam po 5 sztuk w dwóch rządkach). Warstwę biszkoptów posmarować kremem, posypać kakao, na nią znów warstwę wilgotnych biszkoptów i znów masa i kakao, następnie taka sama trzecia warstwa, czyli biszkopty, masa i kakao.
Schłodzić w lodówce przez około 2 godzinki.