Wykonanie
Kiedy na przygotowanie obiadu mamy mało czasu, a jesteśmy diabelnie głodni, to danie sprawdzi się idealnie :))

250 gram makronu2
żółtkagałka muszkatałowa
sól,
pieprz (biały)1,5 szklanki gęstej kwaśnej
śmietany (dałam 18%) lub
jogurtu naturalnegoszklanka (2 - 3 kulki)
mozzarelli startej na dużych oczkach3 kopiaste łyżki
masłaMakaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić.W dużym rondlu stopić
masło, dodać
śmietanę,
gałkę muszkatałową, podgrzewać do połączenia składników (jednak nie dopuścić do zagotowania). Następnie do sosu wrzucić
makaron, wymieszać, rozgrzać porządnie na silnym ogniu, zdjąć z gazu, wmieszać
żółtka,
mozzarellę,
sól i
pieprz, znów postawić na ogniu i podgrzać do roztopienia
sera.Podawać z ulubionymi warzywami lub surówką o zdecydowanym kwaskowatym smaku.
