Wykonanie
Urozmaicony gulasz, zawsze dobry i każdemu posmakuje, możemy go przyrządzić, wg upodobań na bardziej lub mniej ostro :)

600 gram
wieprzowiny ( u mnie
szynka)1 duża
cebula1 łyżka
koncentratu pomidorowego0,5 słoiczka
mieszanki meksykańskiej1/3 szklanki zimnej
wody + 1 łyżka
mąki pszennej1/3 łyżeczki
ostrej papryki0,5 łyżeczki
słodkiej paprykiszczypta
pieprzu kajeńskiego
sólMięso myjemy, osuszamy, kroimy w średnią kostkę, podsmażamy z
cebulką, zalewamy
wodą tak, by przykryła
mięsko, dodajemy
przyprawy, gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości, u mnie około 40 minut (w czasie gotowania uzupełniamy
wodę), następnie dodajemy koncentrat, zagotowujemy.
Mąkę dokładnie mieszamy z
wodą, dodajemy do gulaszu, następnie wsypujemy odcedzone z zalewy warzywa, mieszamy i zagotowujemy, ewentualnie doprawiamy.Danie podałam z
ryżem i
ogórkiem konserwowym.
