ßßß Cookit - przepis na gulasz po meksykańsku wg Ewy :)

gulasz po meksykańsku wg Ewy :)

nazwa

Wykonanie

Urozmaicony gulasz, zawsze dobry i każdemu posmakuje, możemy go przyrządzić, wg upodobań na bardziej lub mniej ostro :)
600 gram wieprzowiny ( u mnie szynka)
1 duża cebula
1 łyżka koncentratu pomidorowego
0,5 słoiczka mieszanki meksykańskiej
1/3 szklanki zimnej wody + 1 łyżka mąki pszennej
1/3 łyżeczki ostrej papryki
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
szczypta pieprzu kajeńskiego
sól
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w średnią kostkę, podsmażamy z cebulką, zalewamy wodą tak, by przykryła mięsko, dodajemy przyprawy, gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości, u mnie około 40 minut (w czasie gotowania uzupełniamy wodę), następnie dodajemy koncentrat, zagotowujemy. Mąkę dokładnie mieszamy z wodą, dodajemy do gulaszu, następnie wsypujemy odcedzone z zalewy warzywa, mieszamy i zagotowujemy, ewentualnie doprawiamy.
Danie podałam z ryżem i ogórkiem konserwowym.
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2013/10/gulasz-po-meksykansku-wg-ewy.html