Wykonanie
Danie to robię od niemal 20 lat, zawsze się udaje, szybko powstaje i jest naprawdę pyszne, a przy tym niedrogie, gorąco polecam :)30 dag chudego
wędzonego boczku0,5 słoiczka
koncentratu pomidorowego2 średnie
cebule1
kostka rosołowa lub
Vegetaprzyprawa do potraw włoskich, słodka i
ostra papryka,
pieprz, ewentualnie
sól1/3 szklanki
wody i 2 łyżeczki
mąki do zagęszczenia sosu
Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć na bardzo niewielkiej ilości
oleju, następnie dodać pokrojoną
cebulkę, razem poddusić przez kilka minut, zalać około 1 litrem wrzątku, wrzucić
kostkę rosołową, dodać
przyprawy, podgotować wszystko około 10 minut, następnie zagęścić
mąką wymieszaną z
wodą i zagotować, podawać z
makaronem i
startym serem żółtym, smacznego.
