Coś dla małych milusińskich, soczyste kotleciki z mięsa drobiowego.Zamaist tradycyjnych kotletów spróbujcie wersji z fasolą, myślę że nie będziecie zawiedzeni :)Składniki:70 dag filetu z kurczaka2 jajka1 czerstwa bułka pszenna1 puszka czerwonej fasoliok 1 łyżeczki soli1 łyżeczka papryki słodkiej1 łyżka majeranku1 łyżeczka tymiankuolej do smażeniaFilety zmielić w maszynce na dużych oczkach. Bułkę zalać wodą, gdy zmięknie dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody. Do mięsa dodać rozdrobnioną fasolę, jajka,bułkę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Zwilżonymi dłońmi formujemy nieduże kotleciki (masa jest dość klejąca, ale nie dodajemy więcej bułki) i smażymy na rozgrzanym oleju na rumino. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.