Wykonanie

Cóż
mogę napisać..., to jest jedno z najlepszych ciast z dodatkiem
twarogu. Jest mega wilgotne i można je jeść w dużych ilościach :) przynajmniej ja tak potrafię :) Nie
będę się rozpisywać za dużo, po prostu je upieczcie :)Składniki na ciemną masę:2 szklanki
mąki pszennej1 szklanka
cukru3/4 szklanka
oleju1 szklanka
mleka2
jajka3 łyżki
kakao2 łyżki
dżemu (użyłam
porzeczkowego)1 łyżeczka
sody1 łyżeczka
proszku do pieczeniaWszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy na jednolitą masę.Masa twarogowa:50 dag
twarogu125 g
masła2 duże
jajka1 szklanka
cukru1 łyżka
mąki ziemniaczanejTwaróg przecisnąć przez praskę.
Cukier utrzeć z
masłem i
żółtkami a następnie dodawać partami
twaróg. Dokładnie zmiksować. Kolejno dodajemy
mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodać ubitą pianę z
białek i delikatnie wymieszać.Ciemne ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 20 cm x 30 cm wysmarowaną
masłem i obsypaną
bułką tartą. Na to nakładać łyżką masę
serową (punktowo). Wkładamy do nagrzanego piekarnika w temp. 160 -170 ° C. Pieczemy przez 1 godzinę i 10 minut, do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia zależy od Waszych piekarników. Ja zawsze sprawdzam po godzinie czy ciasto się upiekło.
