Wykonanie

Przepyszne danie, które wszystkim nam smakowało (jako, że lubimy
makarony ;)) Tym razem do świderków przygotowałam
sos pomidorowy z dodatkiem duszonej
kalarepki i
pora, przyprawiony
kminem rzymskim,
czosnkiem oraz
czarnuszką. Pycha!Składniki (na 4 porcje):ok. 300g
razowego makaronu świderki, ugotowany al dente (albo innego ulubionego
makaronu, ważne by był z
mąki razowej)1
por, biała część posiekana w półkrążki1
kalarepka, pokrojona w kostkę1 łyżka
masła sklarowanegook. 100g
przecieru pomidorowego (użyłam domowego)odrobina
wodyprzyprawy:
sól morska,
czarnuszka, 2 ząbki
czosnku - zmiażdżone,
kmin rzymskiSklarowane
masło rozpuściłam, dodałam
pora oraz
kalarepę. Podlałam nieco
wodą i dusiłam warzywa aż
kalarepa zmiękła (ale nie rozpadała się!). Następnie dodałam
przecier pomidorowy i
przyprawy. Wymieszałam z ugotowanym
makaronem i podałam.