Wykonanie
Kolejne proste i szybkie danie -
makaron z
ciecierzycą, której nadmiar miałam w lodówce. Do tego
czerwona cebula i odrobinę
octu balsamicznego,
czosnku i
przecieru pomidorowego. Bardzo smaczne połączenie.Składniki:ulubiony
makaron (użyłam z dodatkiem
czosnku niedźwiedziego), ugotowany al denteugotowana
ciecierzyca (lub z puszki), ok. 1.5 szkl
czerwona cebula, poszatkowana w
pióra1-2 ząbki
czosnku, zmiażdżone2-3 łyżki
octu balsamicznego3-4 łyżki
przecieru pomidorowego1 łyżka
masła sklarowanego /oliwypęczek
pietruszki, posiekanej
przyprawy:
sól morska,
pieprz ziołowyNa
maśle sklarowanym/oliwie zeszkliłam
cebulę, dodałam
czosnek, a po chwili
ocet balsamiczny i
przecier pomidorowy oraz
ciecierzycę. Doprawiłam
solą i
pieprzem.Do sosu dodałam
makaron. Podgrzałam. Podałam obficie posypany zieloną
pietruszką.