ßßß
 
            
         Cena papryki poszła w dół. Czas ją wykorzystać w kuchni! Moja ulubiona to czerwona - jest najsłodsza i najbardziej mi smakuje :) Tym razem faszerowana czarną soczewicą i kaszą jaglaną. Wyszła bardzo smaczna.Składniki:6 średnich papryk czerwonych1 mała cebula, posiekana i sparzona2 filiżanki* czarnej soczewicy, ugotowane w 4 filiżankach wody2 filiżanki kaszy jaglanej, opłukanej i ugotowanej w 4 filiżankach wody3-4 ząbki czosnku, zmiażdżonego100g sera feta, pokrojonego w kostkęsól morska, pieprz ziołowyWszystkie składniki na farsz mieszam, doprawiam do smaku i odstawiam.Papryki przekrawam na dwie części - większą, w której umieszczam farsz oraz mniejszą, która służy za "pokrywkę"; oczyszczam z nasion, myję i faszeruję przygotowanym wcześniej farszem. Wkładam do prostokątnej blaszki i piekę ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni.Podaję z jakąś "surowizną" w postaci sałatki.*moja filiżanka ma150ml
Cena papryki poszła w dół. Czas ją wykorzystać w kuchni! Moja ulubiona to czerwona - jest najsłodsza i najbardziej mi smakuje :) Tym razem faszerowana czarną soczewicą i kaszą jaglaną. Wyszła bardzo smaczna.Składniki:6 średnich papryk czerwonych1 mała cebula, posiekana i sparzona2 filiżanki* czarnej soczewicy, ugotowane w 4 filiżankach wody2 filiżanki kaszy jaglanej, opłukanej i ugotowanej w 4 filiżankach wody3-4 ząbki czosnku, zmiażdżonego100g sera feta, pokrojonego w kostkęsól morska, pieprz ziołowyWszystkie składniki na farsz mieszam, doprawiam do smaku i odstawiam.Papryki przekrawam na dwie części - większą, w której umieszczam farsz oraz mniejszą, która służy za "pokrywkę"; oczyszczam z nasion, myję i faszeruję przygotowanym wcześniej farszem. Wkładam do prostokątnej blaszki i piekę ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni.Podaję z jakąś "surowizną" w postaci sałatki.*moja filiżanka ma150ml