Wykonanie
Nasza wczorajsza kolacja -
sałatka z
pomidorów, grillowanej
cukini, czarnych
oliwek i
sera feta. Podana z domowym
chlebem na zakwasie (na który przepis już wkrótce) oraz
oliwą z pestek dyni. Pyszna!Składniki (dla 4 osób):4
pomidory, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę (tym razem użyłam
pomidorów typu lima)1 mała
cukinia, usmażona na patelni grillowej (saute), pokrojona w plastry, które po usmażeniu przekroiłam na połówki100g
sera feta2 łyżki czarnych
oliwek, pokrojonych w krążki1 łyżka
soku z cytryny2 łyżki
oliwy z pierwszego tłoczenia
przyprawy:
sól,
pieprz ziołowy,
czosnek niedźwiedzido podania:
chleb razowy na zakwasie,
olej z pestek dyniWszystkie składniki sałatki umieściłam w misce, dodałam
przyprawy oraz
sok z cytryny i
oliwę. Wymieszałam i podałam :)Każdy dostaje u nas miseczkę z
olejem, w którym
macza sobie połamany na mniejsze części
chleb. Uwielbiam taki sposób na zwyczajny
chleb! :)