Wykonanie
Można powiedzieć - samo zdrowie! Bez
oleju, bez
cukru, a do tego z warzywem w środku :-D Jedynym minusem jest to, że musi odstać swoje w lodówce.Jeśli nie jesteś fanem karobu to smak może być dla Ciebie
dziwny, ale kto wie, może dzięki temu eksperymentowi oswoisz się z charakterystycznym smakiem karobu ;-)Ciasto jest bardzo wilgotne, nie za bardzo słodkie, więc możesz spokojnie dodać nieco więcej
ksylitolu bądź dorzucić
rodzynki.Składniki:1
cukinia (ok. 330 g)75 g
mąki kokosowej100 g
mąki gryczanej50 g
mąki z
ciecierzycy1 łyżeczka
proszku do pieczenia100 g
ksylitolu50 g karobu300 ml
wody1 dojrzałe
awokadoWykonanie:
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Piecyk nastawiamy na 180 stopni. W misce mieszamy
mąki,
ksylitol,
proszek do pieczenia i karob. Dodajemy
wodę i dokładnie mieszamy.
Awokado rozgniatamy widelcem i dodajemy do reszty składników. Na sam koniec dodajemy
cukinię, dokładnie mieszamy.Ciasto przekładamy do foremki, pieczemy przez ok. 35 min.Po przestudzeniu, wkładamy ciasto do lodówki, najlepiej na całą noc.

Smacznego!