Wykonanie
Czy jest ktoś, kto nie lubi
owocowych tart? Nawet, jak wskażecie kogoś konkretnego to nie uwierzę ;) Miałam dobrą okazję, więc postanowiłam przygotować ten pyszny wypiek, prosty w wykonaniu a jednocześnie naprawdę pyszny. W końcu połączenie
kakao,
białej czekolady i
malin nie może być złe ;)PS:
Matko,
matko, setny post! <3Składniki:200g
mąki3 łyżki
kakao2
żółtka130g zimnego
masła70g
cukru pudruDodatkowo:370-500g
mascarpone (zależnie od tego, czy lubicie jak jest dużo kremu czy bardzo dużo ;))200g
białej czekoladygarść
malin (użyłam mrożonych)łyżeczka
rumuPierwsze składniki zagnieść szybko na ciasto i włożyć je na minimum 40 minut do lodówki. Po tym czasie wyłożyć
ciastem natłuszczoną formę do tarty i piec przez około 20 minut w temperaturze 180°C. Ostudzić.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej i wymieszać z
mascarpone.
Maliny zagotować z
rumem i też ostudzić, lekko przemieszać z kremem, wyłożyć na spód tarty. Koniec :)Kaloryczność na 400g
mascarpone :)