Wykonanie
Zupa
porowo - ziemniaczana jest rozgrzewająca więc świetnie pasuje na zimowe obiady. Jednak tym razem przygotowałam ją mimo słońca i wczesnowiosennych temperatur za oknem, bo taką miałam na nią ochotę :) Zupa jest naprawdę bardzo dobra, kremowa, sycąca, ale również świeża w smaku.Składniki:

1,2 l
bulionu z kurczaka i warzyw1 duży
por6
ziemniaków1
cebula200 ml
śmietany 36%łyżka ciemnego
sosu sojowegosól,
pieprzłyżka
masłaPrzygotowanie:
Cebulę kroimy w dużą kostkę i podsmażamy na
maśle w garnku. Następnie dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki
ziemniaki oraz
por pocięty w talarki i zalewamy całość
bulionem. Gotujemy na małym ogniu do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie.Kolejno zupę blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy
śmietanę i doprawiamy
solą,
pieprzem oraz
sosem sojowym. Podajemy zupę z grzankami oraz posypaną
szczypiorkiem.Smacznego :)