ßßß
Składnik: ( na 10 kotlecików)2 woreczki (200 g) kaszy gryczanej5 jajek3 ogórki kiszone1 cebula1 łyżka posiekanej natki pietruszki1 łyżka posiekanego szczypiorkusól, pieprz, gałka muszkatołowabułka tartaolejPrzygotowanie:Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę obieramy, drobno kroimy w kosteczkę i przesmażamy na gorącym oleju. Gotujemy 4 jajka na twardo.Do miski wsypujemy kaszę i dokładnie blendujemy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz szczypiorek, pokrojone w drobną kostkę jajka i ogórki. Doprawiając gałką, solą i pieprzem do smaku, wrzucamy surowe jajko i wszystko starannie mieszamy. Z gotowej masy formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kotlety z kaszy gryczanej z dwóch stron na złoty kolor.Smacznego!