ßßß
Cookit - przepis na Biało-czerwony deser.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Biało-czerwony deser.
Składniki
Rabarbar
Sok malinowy
Cukier
Woda
Cynamon
Cukier waniliowy
Jogurt grecki
Żelatyna
Musli
Miód
Wykonanie
Składniki:5 łodyg pokrojonego na kawałki
rabarbaru
3 łyżki
soku malinowego
1/2 szklanki
cukru
1/2 szklanki
wody
pół łyżeczki
cynamonu
1
cukier waniliowy
1 duży
jogurt grecki
2 łyżki
żelatyny
szklankę
musli
2 łyżki
miodu
Przygotowanie:Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. Blachę spryskujemy
wodą
i przykrywamy pergaminem. Mieszamy
musli
z
miodem
, układamy na blasze. Przykrywamy drugim kawałkiem pergaminu i pieczemy około 10minut.W garnuszku umieszczamy
rabarbar
,
cukier
i
wodę
. Dusimy około 10 minut, aż
rabarbar
będzie miękki, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy
sok malinowy
, dosładzamy do smaku i następnie studzimy.
Jogurt
mieszamy z
cynamonem
,
cukrem waniliowym
i rozpuszczoną
żelatyną
. Wkładamy do lodówki, aby ściął się lekko.W salaterkach układamy
rabarbar
, na nim
jogurt
i posypujemy
musli
.
Źródło:
http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2014/11/biao-czerwony-deser.html
Przepisy powiązane
Domowa rabarbarowa galaretka
Gotowanie
Kompot z rabarbaru
Domowa rabarbarowa galaretka
Gotowanie
Składniki powiązane (0)