ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam kompoty, ale odkąd dostaliśmy od Teściów mnóstwo słoików z kompotem jagodowym, wiśniowym i czereśniowym - nie czułam potrzeby gotowania jakiegokolwiek innego. Rabarbar jest jednak wyjątkowy, orzeźwiający, pyszny...dlatego, gdy tylko kupiłam kilka pęczków, od razu pomyślałam o kompocie. Polecam Wam!
Potrzebujemy:
3 łodygi rabarbaru
2 litry wody
cukier do smaku (3-4 łyżki)
1 laska cynamonu
Wodę wraz z cynamonem gotujemy aż do wrzenia. Rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do zagotowanej wody, gotujemy na średnim ogniu przez około pół godziny. Po tym czasie całość przecedzamy przez sitko, pijemy po schłodzeniu. Smacznego!
PS> Zapraszam na www.elexis-style.blogspot.com - przeczytajcie na temat sponsoringu blogowego
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2013/05/kompot-z-rabarbaru.html