ßßß Cookit - przepis na Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru

nazwa

Wykonanie

Kompot z rabarbaru, najprostszy z goździkami i cynamonem. Jeżeli chcecie wykorzystać mus powstający z rabarbaru podczas gotowania obierzcie go przed gotowaniem, a potem w wysokich szklankach ułóżcie na przemian- pokruszone ciastka, śmietanę ubitą na sztywno i rabarbarowy mus!
(przepis na około 8 szklanek)
Składniki:
2 l wody
400- 500 g rabarbaru
3 goździki
laska cynamonu
cukier do smaku
Wodę zagotować z goździkami i cynamonem, dodać pokrojony (nie koniecznie obrany) w około 3 cm kawałki rabarbar. Gotować 20- 30 minut, przecedzić przez gęste sito. Przestudzić i osłodzić kompot. Smacznego!
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/04/kompot-z-rabarbaru.html