Wykonanie
Faszerowane warzywa to idealny pomysł na "wyczyszczenie" lodówki ;)Można je nafaszerować czym tylko chcemy! :)Jest to również świetny pomysł na w miarę szybki obiad.To jak? Dacie się namówić? ;)

Potrzebujemy - porcja na 2 osoby:4 duże
czerwone papryki500 g
mielonego mięsa1,5
torebki ryżu300 g
pieczarek2
papryczki chilli1
jajko1 mała
cebula2 łyżki
masła4 plasterki
żółtego serasólpieprzostra mielona
paprykainne ulubione
przyprawyKrok po kroku:Gotujemy
ryż według instrukcji na opakowaniu.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i obsmażamy ją na
maśle. gdy się zeszkli dodajemy
pieczarki i podsmażamy je przez kilka minut.Piekarnik rozgrzewamy do 200 °C.Ugotowany i lekko ostudzony
ryż przekładamy do miski z
mięsem mielonym, dodajemy podsmażone
pieczarki z
cebulką,
jajko, posiekaną
paprykę i
przyprawy. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
Papryki myjemy i pozbawiamy je "czapeczek" i gniazd nasiennych.Faszerujemy
papryki przygotowanym farszem, na wierzch kładziemy po plasterku
sera i "czapeczkę". Wstawiamy do piekarnika i pieczemy je przez 45-55 minut.Podajemy z ulubionymi dodatkami. (U mnie
sos pomidorowy)Smacznego! :)Przepis bierze udział w akcji: