ßßß
Potrzebujemy - porcja na 2 osoby:4 duże czerwone papryki500 g mielonego mięsa1,5 torebki ryżu300 g pieczarek2 papryczki chilli1 jajko1 mała cebula2 łyżki masła4 plasterki żółtego serasólpieprzostra mielona paprykainne ulubione przyprawyKrok po kroku:Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu.Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i obsmażamy ją na maśle. gdy się zeszkli dodajemy pieczarki i podsmażamy je przez kilka minut.Piekarnik rozgrzewamy do 200 °C.Ugotowany i lekko ostudzony ryż przekładamy do miski z mięsem mielonym, dodajemy podsmażone pieczarki z cebulką, jajko, posiekaną paprykę i przyprawy. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki.Papryki myjemy i pozbawiamy je "czapeczek" i gniazd nasiennych.Faszerujemy papryki przygotowanym farszem, na wierzch kładziemy po plasterku sera i "czapeczkę". Wstawiamy do piekarnika i pieczemy je przez 45-55 minut.Podajemy z ulubionymi dodatkami. (U mnie sos pomidorowy)Smacznego! :)Przepis bierze udział w akcji: