ßßß
Potrzebujemy (przepis na prostokątną blachę 25 x 36 cm):1 kg zmielonego twarogu4 jajka3/4 szklanki cukru1 cukier waniliowy1/2 kostki masła1 budyń waniliowy1 duża paczka herbatników (u mnie pełnoziarniste)100 g gorzkiej czekolady2-3 łyżki mlekawiórki kokosowe do dekoracjiKrok po kroku:Wyłożyć dno blachy warstwą herbatników.Do dużego garnka przełożyć ser, dodać cukry, masło, jajka i dokładnie wymieszać.Gdy masa będzie już ciepła, a masło rozpuszczone, wsypujemy przesiany przez sitko budyń i mieszamy energicznie aż masa zgęstnieje.Gorącą i gęstą masę wlewamy do formy. Na wyrównaną łyżką masę wykładamy drugą warstwę herbatników.W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę wraz z mlekiem. Mieszamy. Wylewamy polewę na herbatniki i dekorujemy wiórkami kokosowymi.Smacznego! :-)
Przepis bierze udział w akcji: