Wieki nie jadłam już chleba z gzikiem. Postanowiłam to zmienić. Kupiłam potrzebne produkty, zabrałam się za przygotowanie i odstawiłam gotowy gzik do lodówki, by móc delektować się nim przy porannym posiłku. Rano otwieram lodówkę, sięgam po talerz, który jest pusty… Jakiś krasnoludek go wyjadł w między czasie. Zrobiłam więc drugi raz. Tym razem, po wcześniejszych doświadczeniach od razu wszamałam dwie kromalki. Oj było warto robić go drugi raz, było :)Składniki:250g chudego sera150 ml jogurtu naturalnego2 szalotkiZąbek czosnkuKilka gałązek szczypiorkuPrzyprawy: Pomidory z bazylią i czosnkiem , świeżo mielony kolorowy pieprzW misce umieszczamy serek, jogurt naturalny, poszatkowany szczypiorek oraz szalotkę pokrojoną w pół talarki. Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz przyprawy. Mieszamy całość i kosztujemy. Doprawiamy jeśli istnieje taka potrzeba i zajadamy. Smacznego.