ßßß
Cookit - przepis na Fasolka szparagowa smażona z boczkiem, porem i nasionami słonecznika
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka szparagowa smażona z boczkiem, porem i nasionami słonecznika
Składniki
Fasola szparagowa żółta
Boczek
Pory
Słonecznik
Natka pietruszki
Olej rzepakowy
Wykonanie
Zapraszamy na kolejną odsłonę, wybornej
fasolki szparagowej
. Tym razem podałyśmy ją z przesmażonym
boczkiem
,
pestkami słonecznika
i
natką pietruszki
. Jest to wspaniała alternatywa dla tradycyjnej
fasolki szparagowej z bułką tartą
. Polecamy :)
Potrawa wolna od glutenuIlość porcji:4Czas przygotowania:Składniki:2 garści
żółtej fasolki szparagowej
100g
boczku
w plastrach1
por
2 łyżki pestek
słonecznika
2 łyżki
natki pietruszki
1 łyżka
oleju rzepakowego
Przyprawy
: świeżo mielony
pieprz
, świeżo mielona
sól
Fasolkę
myjemy pod bieżącą
wodą
i odcinamy końcówki. Nastawiamy osoloną
wodę
w garnku i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy
fasolkę
i kiedy
woda
ponownie zawrze gotujemy około 10 minut.
Fasolka
po wyjęciu powinna być lekko twardawa. Na patelni rozgrzewamy
olej
i wrzucamy pokrojony na mniejsze kawałki
boczek
. Następnie dodajemy pokrojonego
pora
( najlepiej przekroić go wzdłuż na pół, a
potem
w plasterki). Po około 3-4 minutach, kiedy
por
się zeszkli dodajemy
pestki słonecznika
oraz
natkę pietruszki
. Doprawiamy
solą
oraz
pieprzem
i dorzucamy
fasolkę szparagową
. Całość smażymy kilka minut i wykładamy na talerze. Podlejemy na ciepło. Smacznego :)
Źródło:
http://kolizjesmakow.blogspot.com/2015/06/fasolka-szparagowa-smazona-z-boczkiem.html
Przepisy powiązane
Moje miasto nocą
Moje miasto nocą
Moje miasto nocą
Moje miasto nocą
Moje miasto nocą
Składniki powiązane (0)