Wykonanie
            Po kolejnej nieprzespanej nocy (co zawdzięczam moim dzieciom :)) wstając rano postanowiłam, że muszę coś upiec. Dla odpoczynku psychicznego, spokoju ducha i pokrzepieniu ciała. Chwilkę pomyślałam na co bym miała ochotę.. odpowiedź pojawiła się sama, koniecznie coś 
czekoladowego. Tak powstały pyszne, mocno 
czekoladowe babeczki z udziałem słodkich 
malin. Pychota!

Ilość porcji: 12Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczeniaSkładniki:160g 
cukru100g 
gorzkiej czekolady100g 
masła100g 
mąki pszennej2 
jajka¾ łyżeczki 
proszku do pieczenia½ łyżeczki 
cukru waniliowego150g 
malinMasło wraz z 
czekoladą rozpuszczamy w kąpieli 
wodnej, czyli misce ustawionej na garnku z wrzącą 
wodą. Składniki mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przy pomocy miksera ubijamy 
jajka na puszystą pianę, dodajemy 
cukier i nadal miksujemy. Powoli wlewamy przestudzoną 
czekoladę i mieszamy składniki ręcznie, by ciasto zachowało puszystość. 
Mąkę przesiewamy do osobnej miski i dodajemy 
proszek do pieczenia oraz 
cukier waniliowy. Dodajemy do masy czekoladowej i mieszamy dokładnie ręcznie. Na końcu delikatnie dodajemy 
maliny. Do formy od muffinek wkładamy papilotki i uzupełniamy powstałą masą ( do 2/3 wysokości foremki). Na wierzch każdej muffinki możemy dodatkowo ułożyć po 
malince. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut*. Smacznego


* Babeczek nie pieczemy do suchego patyczka, ciasto ma być lekko mokre jak w brownie.