ßßß
Ilość porcji: 2 małeCzas przygotowania: 15 minut
Składniki:Cebula2 ząbki czosnkuOk. 200 gram mrożonego szpinaku (jeśli ma dużo wody można zwiększyć tą ilość)Opakowania sera z niebieską pleśniąUlubiony makaronPrzygotowanie potrawy zaczynamy od nastawienia wody na makaron i ugotowanie go al dente. Czekając aż woda zacznie wrzeć obieramy cebule i czosnek. Cebule kroimy w pół talarki. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i wrzucamy cebule. Smażymy na złoty kolor, dodajemy czosnek. Jak całość nam się chwilę podsmażymy dodajemy szpinak i czekamy do odparowania wody. Ser kroimy na kawałki i dodajemy do szpinaku. Mieszamy na średnim ogniu póki ser się nie rozpuści. Jeśli sos zrobi się zbyt gęsty można dodać kapkę śmietany 12%. Makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem.

Osoby, które nie przepadają za smakiem szpinaku, mogą spróbować wariant na bazie pomidorów.