Nie jestem wielka fanką ciasta francuskiego. Skusiło mnie jedynie nadzienie, które wyszło po prostu rewelacyjne. Spróbujcie sami ;)Składniki:~ paczka ciasta francuskiego~ puszka tuńczyka w oleju~ 2 jaja ugotowane na twardo~ cebula dymka+ szczypior~ natka pietruszki~ 1 ogórek konserwowy~ 2 łyzki gęstej śmietany~ 1 łyżka majonezu~ 1 łyżka kaparów~ sól/ pieprz~ roztrzepane jajo do posmarowaniaJaja pokroić w kostkę. Pokrojona cebule podsmażyć na oliwie. Szczypior i natkę pietruszki drobno posiekać, tuńczyka odsączyć. Wszystko razem połączyć dodając kapary, wymieszać. Do pasty dodać śmietanę, majonez i doprawić do smaku. Ciasto francuskie rozłożyć i podzielić na sześć części w kształcie kwadratu. Na środek dać opcjonalnie porcję farszu. Składać na pół tak aby utworzył się trójkąt. Dobrze zakleić tak aby w czasie pieczenia farsz się nie wylewał! Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 200 C, 20 minut.About Paula