ßßß

Składniki na 6 porcji:170 g gorzkiej czekolady, posiekanej56 g mlecznej czekolady, posiekanej140 g masłapół szklanki mąki pszennejszklanka cukru pudru3 duże jajka3 duże żółtka2 łyżki soku pomarańczowegoPrzygotowujemy 6 foremek smarując je masłem i posypując kakao, tak przygotowane foremki wkładamy do lodówki. Warto przygotować je trochę wcześniej, żeby chociaż godzinę chłodziły się w lodówce. Czekoladę i masło roztapiamy w małym rondelku, często mieszając. Gdy składniki się połączą odstawiamy rondelek z ognia w celu przestygnięcia. Masę czekoladową przelewamy do miski, dodajemy cukier, mąkę i miksujemy do połączenia. Dodajemy jajka i żółtka, sok pomarańczowy, miksujemy.Gotową masę rozlewamy do foremek, wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Pieczemy około 10- 15 minut. Oczywiście wszystko zależy od piekarnika. Wierzch babeczek powinien być wypieczony, a spód płynny. Gorące wyciągamy z piekarnika, wyjmujemy z foremek i przekładamy na talerz.Podawać gorące z dodatkiem owoców, lodów. Ja podałam z dżemem żurawinowym.