Wykonanie
Dzisiaj przepis na pierwszą moją własną akcję kulinarną "Maj z
cukinią". Bardzo lubię
cukinię, w okresie jesienno- zimowym najczęściej jadam je w postaci leczo. Wiosną robię z nie j placuszki, przygotowuję wszelkiego rodzaju dodatki do
mięs albo, tak jak dzisiaj, ze
szparagami. Mam nadzieję, że danie Wam się spodoba, jest szybkie do przygotowania i bardzo smaczne.

Składniki:mała
cukiniapół pęczka
zielonych szparagówmakaronoliwa z oliwekpapryczka chilisól,
pieprzząbek
czosnkuser Parmezan/
Grana PadanoSzparagi i
cukinię myjemy. Odcinamy twarde końcówki
szparagów i kroimy na mniejsze kawałki.
Cukinię kroimy w cienkie plasterki. Na rozgrzaną
oliwę wrzucamy sprasowany
czosnek. Dodajemy
szparagi i smażymy chwilę, następnie wrzucamy
cukinię. Solimy, przyprawiamy
pieprzem, wrzucamy drobno pokrojoną
papryczkę chili. Smażymy do miękkości
szparagów. Podajemy z
makaronem, posypane
startym serem.Można dodać
śmietanę podczas smażenia, wtedy powstanie nam ciekawy sos.


Przepis bierze udział w akcjach: