ßßß Cookit - przepis na CZEKOLADOWE CIASTKA JAGLANO - AMARANTUSOWO - OWSIANE

CZEKOLADOWE CIASTKA JAGLANO - AMARANTUSOWO - OWSIANE

nazwa

Wykonanie

Kolejna zdrowa propozycja ciastkowa :-) Tym razem przygotowałam je na moim ulubionym czekoladowym budyniu jaglanym. Do środka wrzuciłam jeszcze płatki owsiane i popping z amarantusa. Jeśli chodzi o bakalie, to najlepiej wybrać suszoną żurawinę lub wiśnię. Ich kwaśny smak dobrze przełamuje czekoladową słodycz.
Ciastka zjadłam na śniadanie razem z koktajlem bananowo - czekoladowym, w słonecznym ogrodzie. Ile bym dała, by móc codziennie tak zaczynać dzień!
Składniki (ok. 15 sztuk):
1 porcja ostudzonego jaglanego budyniu czekoladowego, przygotowanego wg tego przepisu
2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka poppingu z amarantusa
1 jajo
1 łyżka masła, roztopionego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
garść ulubionych bakalii (u mnie suszona żurawina)
5 łyżek pestek słonecznika
2 łyżki miodu
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać z budyniem czekoladowym. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia uformować łyżką ciastka.
Piec w 190 stopniach 20-25 min, aż ciastka dobrze się przyrumienią. Wyciągnąć z piekarnika, wystudzić.
Smacznego!
Źródło:http://www.domowefrykasy.org/2014/03/czekoladowe-ciastka-jaglano.html