ßßß
Cookit - przepis na CZEKOLADOWE CIASTKA JAGLANO - AMARANTUSOWO - OWSIANE
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
CZEKOLADOWE CIASTKA JAGLANO - AMARANTUSOWO - OWSIANE
Składniki
Płatki owsiane
Amarantus
Jajko
Masło
Proszek do pieczenia
Bakalie
Suszona żurawina
Słonecznik
Miód
Wykonanie
Kolejna zdrowa propozycja
ciastkowa
:-) Tym razem przygotowałam je na moim ulubionym
czekoladowym
budyniu jaglanym. Do środka wrzuciłam jeszcze
płatki owsiane
i popping z
amarantusa
. Jeśli chodzi o
bakalie
, to najlepiej wybrać
suszoną żurawinę
lub
wiśnię
. Ich kwaśny smak dobrze przełamuje
czekoladową
słodycz
.
Ciastka
zjadłam na śniadanie razem z koktajlem
bananowo
-
czekoladowym
, w
słonecznym
ogrodzie. Ile bym dała, by móc codziennie tak zaczynać dzień!Składniki (ok. 15 sztuk):1 porcja ostudzonego jaglanego budyniu
czekoladowego
, przygotowanego wg tego przepisu2 szklanki
płatków owsianych
1 szklanka poppingu z
amarantusa
1
jajo
1 łyżka
masła
, roztopionego1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia
garść ulubionych
bakalii
(u mnie
suszona żurawina
)5 łyżek pestek
słonecznika
2 łyżki
miodu
Wykonanie:Wszystkie składniki wymieszać z
budyniem czekoladowym
. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia uformować łyżką
ciastka
.Piec w 190 stopniach 20-25 min, aż
ciastka
dobrze się przyrumienią. Wyciągnąć z piekarnika, wystudzić.Smacznego!
Źródło:
http://www.domowefrykasy.org/2014/03/czekoladowe-ciastka-jaglano.html
Przepisy powiązane
Batoniki z amarantusem i żurawiną
Batoniki z amarantusem i żurawiną
Batoniki z amarantusem i żurawiną
Batoniki z amarantusem i żurawiną
Batoniki z amarantusem i żurawiną
Składniki powiązane (0)