Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto drożdżowe 1 sztukprawdziwek według uznania
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
oliwa według uznaniaWykonanie:
Suszone grzyby wymoczyć, zgotować w tej samej wodzie, przemleć maszynką do
mielenia mięsa, przyprawić
solą i
pieprzem, dodać drobno pokrajaną i zeszklona na
oliwie cebulę, wymieszać i podusić pod przykrywka w patelni.
Ciasto drożdżowe wywałkować na placek grubości 0,5 cm, zrobić pierogi z nadzieniem z
grzybów i smażyć na rozgrzanym
oleju do osiągnięcia złocistego koloru, przewracać.Uwagi:
ciasto drożdżowe nie słodkie,
prawdziwki suszonePotrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówWigiliaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29pyszne sąAutor: wieslawal64Data: 2008-12-06To są pierogi z
grzybami czy co?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: