Wykonanie
Składniki / Ingredients:1
bagietka / 1 baguetteszczypta
ostrej papryki / pinch of hot
paprikastarty
żółty ser / grated cheeseszczypta
oregano / pinch of
oreganooliwa z oliwek /
olive oilszczypta
soli / pinch of saltszczypta
czosnku / pinch of garlic
pomidorki koktajlowe / cherry tomatoesszczypta
bazylii / pinch of basilszczypta
czarnego pieprzu / pinch of black pepperSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 15 min, pieczenie: 10 min, ilość porcji: ok. 20
Bagietkę pokroić w kromki (średniej grubości), posmarować
oliwą z oliwek, posypać
czosnkiem,
bazylią i
oregano.
Pomidorki kroimy na plasterki, kładziemy na bagietkach i posypujemy
solą.
Ser mieszamy z
pieprzem i
papryką, a
potem posypujemy nim
bagietki. Gotowe bruschetty wkładamy do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) na około 10 minu t (tylko żeby były zarumienione i nie były za bardzo twarde).*****We cut baguette into slices (average thickness), we spread baguette with
olive oil and add garlic, basil and
oregano. We cut tomatoes into slices, we put on baguettes and sprinkle salt. We mix cheese with pepper and
paprika, then we sprinkle cheese on baguettes. We put ready bruschetta into a hot oven (150 degrees) for about 10 minutes (just to be gold and not too hard).