ßßß
Składniki / Ingredients:1 bagietka / 1 baguetteszczypta ostrej papryki / pinch of hot paprikastarty żółty ser / grated cheeseszczypta oregano / pinch of oreganooliwa z oliwek / olive oilszczypta soli / pinch of saltszczypta czosnku / pinch of garlicpomidorki koktajlowe / cherry tomatoesszczypta bazylii / pinch of basilszczypta czarnego pieprzu / pinch of black pepperSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 15 min, pieczenie: 10 min, ilość porcji: ok. 20Bagietkę pokroić w kromki (średniej grubości), posmarować oliwą z oliwek, posypać czosnkiem, bazylią i oregano. Pomidorki kroimy na plasterki, kładziemy na bagietkach i posypujemy solą. Ser mieszamy z pieprzem i papryką, a potem posypujemy nim bagietki. Gotowe bruschetty wkładamy do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) na około 10 minu t (tylko żeby były zarumienione i nie były za bardzo twarde).*****We cut baguette into slices (average thickness), we spread baguette with olive oil and add garlic, basil and oregano. We cut tomatoes into slices, we put on baguettes and sprinkle salt. We mix cheese with pepper and paprika, then we sprinkle cheese on baguettes. We put ready bruschetta into a hot oven (150 degrees) for about 10 minutes (just to be gold and not too hard).