Wykonanie
            Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy 
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy

KonkursyAkcje
BANANOWY SERNIK

Składniki:- 2kg 
bananów- 1 
cytryna- 500g 
twarogu półtłustego- 150g 
cukru pudru- 6 łyżeczek 
żelatyny- 2 
galaretki cytrynowe- 500ml 
wodySposób przygotowania:Odkładamy na bok 4 
banany, pozostałe obieramy i dokładnie blendujemy. Do musu 
bananowego dodajemy świeżo wyciśnięty sok z jednej 
cytryny. Do garnka wrzucamy 6 łyżeczek 
żelatyny, które zalewamy 6 łyżkami zimnej 
wody. 
Twaróg wkładamy do miski i miksujemy razem z 
cukrem pudrem na gładką masę. Do zmiksowanego 
twarogu dodajemy przygotowany wcześniej mus 
bananowy. Podgrzewamy naszą napęczniałą w garnku 
żelatynę do osiągnięcia płynnej konsystencji. Powoli wlewamy płynną 
żelatynę do naszej masy sernikowej ciągle miksując. W kwadratowej formie 22x22cm przygotowujemy spód naszego sernika dokładnie wykładając go okrągłymi 
biszkoptami. Następnie wylewamy naszą masę sernikową. W wylaną masę wkładamy trzy całe 
banany, wyrównujemy górę sernika i umieszczamy na około 30minut w lodówce. Ostatniego 
banana kroimy w plasterki i rozkładamy na masę sernikową. Dwie 
galaretki przygotowujemy w 500ml gorącej 
wody i czekamy do lekkiego tężenia. Zimną i tężejącą 
galaretką wylewamy na wcześniej przygotowany sernik i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .