ßßß Cookit - przepis na SCHAB W ZIOŁACH

SCHAB W ZIOŁACH

nazwa

Wykonanie

Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy smakowych!
Menu
CIASTA(8)
DANIA OBIADOWE(12)
DESERY(3)
NALEWKI(2)
PASTY(3)
PASZTETY(1)
PRZEKĄSKI(7)
PRZYSTAWKI(1)
SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)
TARTY(1)
TORTY(1)
ZUPY(9)
Tłumacz
Subskrypcja e-mail
Kontakt
Partnerzy
Konkursy
Akcje
SCHAB W ZIOŁACH
Składniki:
- 400g schabu (5 plastrów)
- 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
- 1 łyżeczka przyprawy "Kucharek"
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 1 łyżeczka rozmarynu suszonego
- 1 łyżeczka bazylii suszonej
- 0,5 łyżeczki pieprzy czarnego mielonego
- 0,5 łyżeczki czosnku suszonego
- 2 łyżeczki koperku suszonego
- 2 łyżeczki natki pietruszki suszonej
- 1 łyżeczka majeranku
- 0,5 łyżeczki musztardy delikatesowej
- 8 łyżek oleju
Sposób przygotowania:
Na talerz wsypujemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Dodajemy musztardę oraz olej dokładnie mieszając. Nasze plastry schabu rozklepujemy i dokładnie maczamy w przygotowanych wcześniej przyprawach. Następnie układamy na blachę i wkładamy do piekarnika (temperatura 180 stopni C). Trzymamy w piekarniku około 40 min (do miękkości) i gotowe. Smacznego :)
Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .
Źródło:http://mentorsmaku.blogspot.com/2014/12/schab-w-zioach.html