Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy

KonkursyAkcjeTARTA Z
GROSZKIEM I
POMIDORAMI
Składniki:- 300g
mąki pszennej- 100g
masła- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 4
jajka- 1 łyżeczka
masła- 150ml kwaśnej
śmietany- 3 00g mrożonego
groszku- 6 dużych
pomidorów-
sól-
pieprz-
przyprawa "kucharek"Sposób przygotowania:Do miski wrzucamy
mąkę,
proszek do pieczenia, 1
jajko i wyrabiamy ciasto do uzyskania jednolitej masy bez grudek. Formę do tarty smarujemy
masłem, na całości rozciągamy dokładnie przygotowane wcześniej ciasto, pamiętają o przygotowaniu wyższych brzegów nakłutych od dołu widelcem i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika. Pieczemy przez ok. 20 minut. W misce mieszamy
śmietanę z pozostały
jajkami, dodajemy
groszek oraz
pomidory obrane i pokrojone w plasterki. Przyprawiamy do smaku, wykładamy na nasze lekko wypieczone ciasto i wkładamy ponownie do piekarnika na kolejne 40 minut. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .