Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy

KonkursyAkcjeDESER
CZEKOLADOWY Z CHRUPKAMI

Składniki:- 400ml
jogurtu naturalnego- 500ml
mleka- 6 łyżek
kakao- 220g
miodu- 4 łyżeczki
żelatyny- 4 łyżki
cukru- chrupki/płatki z
miodemSposób przygotowania:
Żelatynę zalewamy 6 łyżkami zimnej
wody i zostawiamy do napęcznienia. Podgrzewamy
mleko razem z
kakao i
miodem. Powoli dodajemy
żelatynę i dokładnie rozpuszczamy w
mleku. Odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzoną masę mieszamy z
jogurtem i
cukrem, Całość przelewamy do kilku szklanek i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po kilku godzinach na przygotowane desery sypiemy nasze chrupki i gotowe. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .