Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy

KonkursyAkcjeBUŁECZKI SZEFAmożna podać z sosem
koperkowo-
czosnkowym
Składniki:- 500g
mąki pszennej- 3
jajka- 1 łyżeczka
soli- 4 łyżeczki
cukru- 125ml
mleka- 3/4
margaryny- pół kostki
drożdży- 300g
parówek koktajlowych- 250g
salami- 200g
sera żółtegoSposób przygotowania:Na początek podgrzewamy
mleko. Ciepłe
mleko wlewamy do miski i w nim rozpuszczamy
drożdże, dodajemy kolejno
mąkę,
jajka,
sól i
cukier. W tym samym czasie w garnku roztapiamy
margarynę, którą dodajemy również do miski. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto, aż nie będzie się kleiło do rąk. Odkładamy ciasto do wyrośnięcia. Gdy rośnie nasze ciasto kroimy na połówki nasze
parówki, należy również zetrzeć
ser na grube oczka tarki. Po wyrośnięciu ciasta rozpoczynamy przygotowywanie naszych bułeczek. Bierzemy trochę ciasta, rozciągamy na szerokość palców u ręki, w środek wkładamy połówkę
parówki i zaklejamy. Układamy na blachę nasze bułeczki. Następnie na każdą z nich kładziemy plasterek
salami i posypujemy
startym serem. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Pieczemy bułeczki w nagrzanym piekarniku około 30-40 minut i gotowe. Smacznego :)

Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .