ßßß Cookit - przepis na BUŁECZKI SZEFA

BUŁECZKI SZEFA

nazwa

Wykonanie

Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy smakowych!
Menu
CIASTA(8)
DANIA OBIADOWE(12)
DESERY(3)
NALEWKI(2)
PASTY(3)
PASZTETY(1)
PRZEKĄSKI(7)
PRZYSTAWKI(1)
SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)
TARTY(1)
TORTY(1)
ZUPY(9)
Tłumacz
Subskrypcja e-mail
Kontakt
Partnerzy
Konkursy
Akcje
BUŁECZKI SZEFA
można podać z sosem koperkowo-czosnkowym
Składniki:
- 500g mąki pszennej
- 3 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżeczki cukru
- 125ml mleka
- 3/4 margaryny
- pół kostki drożdży
- 300g parówek koktajlowych
- 250g salami
- 200g sera żółtego
Sposób przygotowania:
Na początek podgrzewamy mleko. Ciepłe mleko wlewamy do miski i w nim rozpuszczamy drożdże, dodajemy kolejno mąkę, jajka, sól i cukier. W tym samym czasie w garnku roztapiamy margarynę, którą dodajemy również do miski. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto, aż nie będzie się kleiło do rąk. Odkładamy ciasto do wyrośnięcia. Gdy rośnie nasze ciasto kroimy na połówki nasze parówki, należy również zetrzeć ser na grube oczka tarki. Po wyrośnięciu ciasta rozpoczynamy przygotowywanie naszych bułeczek. Bierzemy trochę ciasta, rozciągamy na szerokość palców u ręki, w środek wkładamy połówkę parówki i zaklejamy. Układamy na blachę nasze bułeczki. Następnie na każdą z nich kładziemy plasterek salami i posypujemy startym serem. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Pieczemy bułeczki w nagrzanym piekarniku około 30-40 minut i gotowe. Smacznego :)
Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .
Źródło:http://mentorsmaku.blogspot.com/2014/11/bueczki-szefa.html