ßßß Cookit - przepis na Ostre marynowane papryczki peperoni

Ostre marynowane papryczki peperoni

nazwa

Wykonanie

Wolne wolne... i po wolnym :( Szkoda , że wolne dni tak szybko przemijają - zawsze jest ich zbyt mało :(
U mnie czas przetworów w pełni: udało mi się zrobić przez ten weekend moje ulubione marynowane papryczki peperoni w opcji mega ostrej, pierwszą partię suszonych pomidorków, ciut ciut ogórków kiszonych i warzywną bazę na leczo do słoików.
Zacznę więc od przepisu na papryczki peperoni :)
SKŁADNIKI:
Na 1 litr zalewy:
3,5 szklanki wody
1,5 szklanki octu 10%
4 listki laurowe
4 ziela angielskie
pół łyżeczki ziarnistego czarnego pieprzu
Dodatkowe składniki do każdego słoiczka:
główny składnik to oczywiście OSTRE PAPRYCZKI
1/2 łyżeczki ostrej papryki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy lub oleju
Papryczki myjemy i w całości układamy w słoiczkach (jeśli papryczka jest zbyt długa można ją po prostu skrócić), dodajemy również plasterki czosnku oraz mieloną ostrą paprykę. Wlewamy gorącą zalewę oraz na sam koniec olej. Zakręcamy.
Pasteryzujemy 20 minut.
Zalewa: woda + ocet +listki laurowe + ziele angielskie + pieprz . Wszystko zagotować.
UWAGA UWAGA:
Papryczki z powyższego przepisu są naprawdę bardzo bardzo pikantne.
Dla mnie są idealne ale... jak mawiają z "gustami się nie dyskutuje"
Pozdrawiam diabelsko :) :) :) :)
Źródło:http://kasinkowe-gotowanie.blogspot.com/2013/08/ostre-marynowane-papryczki-peperoni.html