Wykonanie
Nie pamiętam kiedy ostatnio
jadłam coś z taką przyjemnością. Owsianka czy twarożek? Śniadanie czy deser? Ciężko dobrać odpowiednie słowa, jedno jest pewne: pyszne i zdrowe danie :)Nie przepadam za tradycyjną owsianką na ciepło, ale odkąd zaczęłam robić owsianki na zimno pokochałam takie śniadania. W tej akurat wersji przygotowujemy wszystko wieczorem (około 2 minut), a rano tylko wyjmujemy z lodówki gotowe śniadanie.Składniki:3 łyżki
płatków owsianych Górskich3 łyżki
jogurtu naturalnego50g chudego
białego sera100 g
borówek (około pół małego opakowania) + kilkanaście
owoców rano do posypania z wierzchu50 g
malinPrzygotowanie:
Płatki wymieszać z
jogurtem i przełożyć do słoika.Na wierzch pokruszyć
serOwoce zmiksować, powstałym
sokiem zalać
ser.Słoik zamknąć i odstawić do lodówki. Rano posypać świezymi
owocamiIstotne!Jeśli zrezygnujemy w tym przepisie z
malin zastąpmy je innym, intensywnym w kolorze
owocem (na przykład
jagodami). Same zmiksowane
borówki zaczną szybko zmieniać kolor (na niezbyt apetyczny). Chyba że kolor Wam nie przeszkadza :)Smacznego!
