Wykonanie
W te upały piłam po 4 litry kompotu z
czerwonej porzeczki dziennie - nic tak nie orzeźwia :) Z jedzeniem natomiast zawsze mam kłopot, bo ani nie mam ochoty stać przy parujacych garnkach, ani na jedzenie czegokolwiek ciepłego. Królują za to sałatki i surówki, na przykład surówka z białej rzodkwi. Jest lekko ostrawa, ale dodatek
jabłka ładnie równoważy smak. Do tego zimny
jogurt i można się najeść i schłodzić. Nic innego w upał mi nie trzeba :)Składniki:2 słodkie
jabłka2 średnie
marchewkiszklanka drobno posiekanego
świeżego szpinakułyżka
oleju rzepakowego200 ml
jogurtu naturalnegoPrzygotowanie:
Rzodkiew i
jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
Marchew obieramy i ścieramy na małych oczkach.Dodajemy posiekany
szpinak,
jogurt i
olej, dokładnie mieszamy. Przed podaniem najlepiej schłodzić godzinę w lodówce, ale można też jeść od razu.Smacznego!

