Wykonanie
Marzy mi się lato. Nie dla pogody i słońca, ale bardziej dla
owoców lata: pysznych, świeżych warzyw,
jagód,
truskawek i
malin wyjadanych prosto z krzaka. Dziś mam lekką namiastkę tego wszystkiego. Cudownie pachnąca latem owsianka z
jagodami i
białym serem. Przygotowuje się ja na zimno w słoiku przez noc. Otworzenie rano tego słoiczka zmienia cały dzień :) Cudownie
jagodowy zapach będzie za
Wami chodził do wieczora. Wyborne śniadanie! A co istotne - wieczorem przygotujecie taki słoiczek w dosłownie 2 minuty. Rano tylko wyjmujemy z lodówki i zajadamy. można zabrać do pracy na drugie śniadanie. Coś w sam raz dla zabieganych. Bardzo, bardzo polecam!Składniki:3 łyżki
płatków owsianych "Górskich"pół kostki chudego
białego serapół szklanki chudego
mleka4-5 łyżek mrożonych
jagód (nie rozmrażamy ich wcześniej)Przygotowanie:Na dno czystego słoiczka wkładamy składniki w następującej kolejności:Połowa
płatków owsianychpołowa pokruszonego
serapołowa
jagódzalewamy połową
mlekaPołowa
płatkówpołowa pokruszonego
seraDolewamy resztę
mlekaPosypujemy
jagodami.Zakręcamy słoiczek i odstawiamy go do lodówki na całą noc.
Jagody puszczą
soki,
płatki zmiękną od
mleka,
sera i soku z
jagód.Smacznego!W sesji zdjęciowej brały udział mojego tegoroczne siewki
pomidora :) Zajadanie pachnącej latem owsianki podczas pikowania
pomidorków - jedno z moich ulubionych zajęć :) W tym roku 10 odmian
pomidorka, mam nadzieje szerzej zaprezentuję, gdy już będą owocowały.