Wykonanie
Przepis ten dostałam od Koleżanki, za co jestem jej bardzo wdzięczna, bo ten
chleb to niebo w gębie! Pracy przy nim niewiele, ale za to ten smak! ahhh My zajadaliśmy się nim do sałatki greckiej, i
powiem tak : pychota! Najważniejsze w tym przepisie jest to, żeby użyć 3 rodzajów różnych
serów żółtych, tak aby ich smak się zmieszał. Spróbujcie, a nie pożałujecie. Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale robione były przy sztucznym świetle.
'czosnkowo-
serowy chleb'Składniki:- 1 bochenek
chleba- 2-3 łyżki
masła- 3 duże ząbki
czosnku- 3 rodzaje
sera po 100g (użyłam gołdy, chedarra,
mozzarelli)-
oregano,
bazylia,
koperekMasło połączyć z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem i dodać
oregano,
bazylię i
koperek. Dokładnie wymieszać.
Chleb naciąć
ostrym nożem w kratkę, uważając, żeby nie przeciąć
chleba do końca. Każde nacięcie posmarować
masłem czosnkowo-
ziołowym. Następnie w każde nacięcie włożyć naprzemiennie, kawałki
sera porządnie wciskając.Piekarnik nagrzać do 180st. i wsadzić
chleb na 20min.Podawać jako przystawka np. do sałatki greckiej.
Smacznego!