Wykonanie
Bardzo soczyste, aromatyczne i otulone białą puszystą czapeczką, takie właśnie są te
pieczarki. Idealne jako przystawka na grilla, kiedy zaproszeni goście z niecierpliwością czekają na kolejne pyszne potrawy z rusztu.To również świetne danie dla wegetarian oraz dzieciaków, którym
pieczarki w tym wydaniu z pewnością posmakują.
Składniki:10 średniej wielkości
pieczarek50 g dobrego
masła2 ząbki
czosnku1 łyżeczka domowej
vegety1/2 łyżeczki
tymianku1/2 łyżeczki
oregano1/2 łyżeczki
bazylii1 duża kula
mozzarellilistki świeżej
bazylii (do dekoracji)gałązki
koperku (do dekoracji)
Pieczarkom odcinamy nóżki.
Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z
przyprawami i przeciśniętym przez praskę
czosnkiem. Do każdej
pieczarki wkładamy po około 1 łyżeczce
masła. Przykrywamy plastrem
mozzarelli i dekorujemy świeżą
bazylią i
koperkiem. Grillujemy na folii lub aluminiowej tacce do zarumienienia i stopienia się
sera. Smacznego!