Składniki:ciasto100 g mąki pszennej120 g gorzkiej czekolady50 g cukru100 g masła3 jajka1 łyżeczka proszku do pieczeniaW rondelku roztopić masło, cukier i czekoladę- nie doprowadzić do zagotowania i odstawić do wystudzenia. Przestudzoną masę dodać do maki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać jajka i wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 16cm. Piec w temperaturze 160-170 stopni C przez około 30 minut do tzw. suchego patyczka. Odstawić do przestudzenia. Zimne ciasto przekroić na 3 blaty.nasączeniekilka łyżek zimnej herbaty owocowejkrem250 g mascarpone250 ml śmietany kremówki300 g mrożonych malin1 galaretka malinowaokoło 5 łyżek cukruMaliny przełożyc do małego garnuszka, zasypać cukrem i podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Łyżką delikatnie rozgnieść maliny i przetrzeć przez sito, by pozbyć się pestek. Do soku z malin dodać galaretkę, wymieszać. Następnie przełożyć mascarpone i smietanę do miski i ubic na gęsty krem. Dodać sos malinowy i zmiksować do połączenia się masy.dodatkowoczekoladowa posypkawykonaniePierwszy blat czekoladowego ciasta przełożyć na talerz, nasączyć, wyłożyć 1/4 masy malinowej, przykryć kolejnym blatem i powtórzyć. Na koniec posypać czekoladową posypka i przyozdobić pozostałą resztą masy.Smacznego! :)