ßßß
Przepis znaleziony w internecie.Składniki:ciasto :250 g mąki250 g cukru3 jajka1/2 szklanki mleka2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia125 g margaryny1 czubata łyżka powideł śliwkowychmasa:3 i 3/4 szklanki mleka2 opakowania budyniu czekoladowego500 g margaryny2 łyżeczki kakao2 jajka2 łyżki mąki200 g cukru pudrukilka kropel aromatu rumowego1 opakowanie małych bezpłatki czekoladowe ciemne i białe (lub starta biała i gorzka czekolada)Ciasto.Mleko wymieszać z kakao. Margarynę utrzeć z cukrem i cały czas ucierając stopniowo dodawać jajka, mleko z kakao, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz powidła. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 30-40 minut.Masa.Budyń, jajka oraz mąkę wymieszać w 1 szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować, wlać wymieszane składniki u ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem i kakao. Następnie cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń oraz aromat rumowy do smaku.Na wystudzone ciasto wyłożyć połowę masy czekoladowej, następnie ułożyć bezy jeden przy drugim. Bezy przykryć pozostałą masą. Wierzch ciasta posypać płatkami czekoladowymi.Smacznego! :)