ßßß
Cookit - przepis na Ciasto bz bz
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ciasto bz bz
Składniki
Mąka
Cukier
Jajko
Mleko
Kakao
Proszek do pieczenia
Margaryna
Powidła śliwkowe
Czekolada
Cukier puder
Zapach rumowy
Wykonanie
Przepis znaleziony w internecie.Składniki:ciasto :250 g
mąki
250 g
cukru
3
jajka
1/2 szklanki
mleka
2 łyżki
kakao
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
125 g
margaryny
1 czubata łyżka
powideł śliwkowych
masa:3 i 3/4 szklanki
mleka
2 opakowania budyniu
czekoladowego
500 g
margaryny
2 łyżeczki
kakao
2
jajka
2 łyżki
mąki
200 g
cukru pudru
kilka kropel
aromatu rumowego
1 opakowanie małych bez
płatki
czekoladowe
ciemne i białe (lub starta biała i
gorzka czekolada
)Ciasto.
Mleko
wymieszać z
kakao
.
Margarynę
utrzeć z
cukrem
i cały czas ucierając stopniowo dodawać
jajka
,
mleko
z
kakao
,
mąkę
wymieszaną z
proszkiem do pieczenia
oraz powidła. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 30-40 minut.Masa.
Budyń
,
jajka
oraz
mąkę
wymieszać w 1 szklance
mleka
. Pozostałe
mleko
zagotować, wlać wymieszane składniki u ugotować
budyń
. Odstawić do wystygnięcia.
Margarynę
utrzeć z
cukrem
i
kakao
. Następnie cały czas ucierając dodawać wystudzony
budyń
oraz
aromat rumowy
do smaku.Na wystudzone ciasto wyłożyć połowę masy czekoladowej, następnie ułożyć
bezy
jeden przy drugim.
Bezy
przykryć pozostałą masą. Wierzch ciasta posypać
płatkami
czekoladowymi.Smacznego! :)
Źródło:
http://drobneprzyjemnosci.blogspot.com/2014/04/ciasto-bz-bz.html
Przepisy powiązane
Powidlak z bezową pianką
Powidlak z bezową pianką
Powidlak z bezową pianką
Powidlak z bezową pianką
Powidlak z bezową pianką
Składniki powiązane (0)