ßßß Cookit - przepis na Zupa z ostryg z estragonem

Zupa z ostryg z estragonem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
ziemniaki 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
wywar rybny 1 litrów
estragon świeży 3 sztuk
zasmażka jasna 3 łyżek stołowych
śmietana gęsta 100 gramów
ostrygi 8 sztuk
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Cebulę i ziemniaki oczyścić, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na łyżce masła. Wlać wywar rybny i gotować 10 minut. Kilka listków umytego estragonu odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać i wrzucić do zupy. dodać zasmażkę i zmiksować. Dołożyć resztę masła i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Otworzyć muszle ostryg, wyjąć mięso i skropić sokiem z cytryny. Mięso ostryg wyłożyć na podgrzany głęboki talerz i zalać gorącą zupą. Przed podaniem udekorować pozostałymi gałązkami estragonu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Owoce morza
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4771/Zupa-z-ostryg-z-estragonem