Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
ziemniaki 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
wywar rybny 1 litrów
estragon świeży 3 sztukzasmażka jasna 3 łyżek stołowych
śmietana gęsta 100 gramów
ostrygi 8 sztuk
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Cebulę i
ziemniaki oczyścić, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na łyżce
masła. Wlać
wywar rybny i gotować 10 minut. Kilka listków umytego
estragonu odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać i wrzucić do zupy. dodać zasmażkę i zmiksować. Dołożyć resztę
masła i
śmietanę, doprawić
solą i
pieprzem.Otworzyć muszle
ostryg, wyjąć
mięso i skropić
sokiem z cytryny.
Mięso ostryg wyłożyć na podgrzany głęboki talerz i zalać gorącą zupą. Przed podaniem udekorować pozostałymi gałązkami
estragonu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Owoce morzaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: