Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorosół 1 , 5 litrów
suszone borowiki 8-10 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1-2 łyżek stołowych
śmietana 1/2 szklanek
szyjki rakowe 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
koperek według uznaniaWykonanie:- namoczone wcześniej
grzyby ugotuj z pokrojoną
cebulą- wyjmij je z
wywaru i pokrój w paski- przecedzony
wywar dodaj do rosołu- stop
masło, dodaj do niego
mąkę i zasmaż nie rumieniąc- połącz z zupą dodaj
grzyby i
śmietanę- gotuj przez kilka minut, dopraw do smaku- wrzuć jeszcze
szyjki rakowe i chwile gotujprzed podaniem udekoruj
koperkiemAutor: madzikxxZobacz inne przepisy użykownika!
Owoce morzaPotrawy z
GrzybówZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: