ßßß Cookit - przepis na Zupa borowikowa z rakami

Zupa borowikowa z rakami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
rosół 1 , 5 litrów
suszone borowiki 8-10 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1-2 łyżek stołowych
śmietana 1/2 szklanek
szyjki rakowe 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
koperek według uznania
Wykonanie:
- namoczone wcześniej grzyby ugotuj z pokrojoną cebulą
- wyjmij je z wywaru i pokrój w paski
- przecedzony wywar dodaj do rosołu
- stop masło, dodaj do niego mąkę i zasmaż nie rumieniąc
- połącz z zupą dodaj grzyby i śmietanę
- gotuj przez kilka minut, dopraw do smaku
- wrzuć jeszcze szyjki rakowe i chwile gotuj
przed podaniem udekoruj koperkiem
Autor: madzikxx
Zobacz inne przepisy użykownika!
Owoce morza
Potrawy z Grzybów
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8663/Zupa-borowikowa-z-rakami