Wykonanie
Spaghetti z
karkówką duszoną w pomidorach z
pieczarkami i
zielonym groszkiemPyszny, aromatyczny
makaron z ogromna ilością
mięsa. Bez zbędnych ceregieli wszystkie składniki grubo pokroiłam, wrzuciłam do garnka i porzuciłam duszące się pod przykryciem, żeby po godzinie delektować się wybornym gulaszem z
makaronem spaghetti ugotowanym al dente. Ilość
mięsa w tym daniu przypadnie do gustu prawdziwym mięsożercom. Mój małżonek był zachwycony!

Dla 6 osób przygotuj:1 opakowanie
makaronu spaghetti1 kg
karkówki wieprzowej15
pieczarek1
łodygę selera naciowego3 szklanki passaty pomidorowej (gęstego
przecieru pomidorowego)2 ząbki
czosnku3
szalotki1 puszkę drobnego
groszku4 duże łyżki
oliwy z oliweksól,
pieprz,
chilli,
cukierKarkówkę pokrój w grube kostki o
boku ok 3 cm.
szalotki potnij w piórka,
seler naciowy w drobną kosteczkę, a
czosnek drobno posiekaj. Na rozgrzaną patelnię wlej
oliwę, dodaj
czosnek,
seler naciowy i
szalotkę. Całość wymieszaj i dodaj
karkówkę, obsmaż ją ciągle mieszając przez 3 minuty, następnie dodaj passatę
pomidorową,
sól,
pieprz szczyptę
chilli i szczyptę
cukru. Wymieszaj, przykryj i duś przez godzinę.W międzyczasie ugotuj
makaron al dente. 5 minut przed końcem duszenia
mięsa dodaj
zielony groszek i wymieszaj. Wyłóż
Makaron i gulasz na talerze. Smacznego!