Wykonanie
            Makaron pappardelle z boczniakami, 
szpinakiem, 
rukolą i 
czosnkiemDziś po bardzo zabieganym i szalonym dniu wróciłam do domu i ostanie na co miałam ochotę to ślęczenie przy garach. Otworzyłam lodówkę i uśmiechnęły się do mnie świeżutkie boczniaki, które wczoraj udało mi się zakupić. A że zawsze mam w lodówce świeży 
makaron, który gotuje się zaledwie 3 minuty, reszta ułożyła się sama. Świeże, 
młode listki 
szpinaku, 
rukola, 
czosnek, 
oliwa z oliwek i 
ser grana padano. Bardzo udana, mięsista i aromatyczna kompozycja. Całość przygotujesz w 5 do 10 minut, a efekt jest niezwykle smakowity. Uwielbiam takie dania!

Dla 2 osób przygotuj:1 opakowanie świeżego 
makaronu pappardelle2 duże garści świeżych boczniaków2 garści 
rukoli2 garści świeżych liści młodego 
szpinaku1 duży ząbek 
czosnku5 dużych łyżek 
oliwy z oliwek1 garść świeżo 
startego sera grana padanosól, 
pieprzZagotuj w czajniku 
wodę na 
makaron. Rozgrzej patelnię z 
oliwą z oliwek, połóż na niej wszystkie boczniaki, dopraw szczyptą 
soli i świeżo mielonego 
pieprzu. Obsmaż 
grzyby na złoto. Wrzątek przelej do garnka, dodaj 
sól i 
makaron, ugotuj 
makaron al dente. Gdy 
grzyby zaczną się złocić dodaj 
szpinak, 
rukolę i 
czosnek. Dopraw całość szczyptą 
soli i 
pieprzu. Całość wymieszaj.


Ugotowany 
makaron dodaj do 
grzybów i 
zieleniny, wymieszaj. nałóż na talerze i oprósz 
serem grana padano. Smacznego!
