Dzisiaj pyszna zupa pełna witamin. Jej przygotowanie pochłania około 5 minut mojego zaangażowania. Właściwie sama się gotuje. A smak jest bardzo pozytywnie zaskakujący. Słodka marchewka, przełamana cytryną i koperkiem. Dla mnie rewelacja, polecam!Na 1 litr zupy przygotuj:5 marchewek1,5 cebuli4 łyżki oleju z pestek winogron1 duża łyżka soku z cytryny1 pęczek koperkusól, pieprz1 kostka rosołowaMarchewkę i cebulę obierz i potnij na grube kawałki. Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego posól, popieprz i polej olejem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni w opcji góra dół, i piecz przez godzinę.Upieczone warzywa przełóż do garnka, zalej 1 litrem wody i wrzuć kostkę rosołową. Po 30 minutach zmiksuj wszystko blenderem. Posiekaj drobno koper i dodaj do zupy. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wymieszaj i podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego!