Tym razem ze względu na dużą ilość truskawek w domu i brak innego pomysłu jak je wszystkie zjeść, powstało takie oto ciasto :)Przygotowanie zajmuje jakieś 20 minut, łatwo więc zauważyć, że nie jest zbytnio pracochłonne :)Składniki na okrągłą tortownicę:200 g truskawek2 jajka150 g cukru130 g mąki100 g jogurtu naturalnego1 cukier wanilinowy1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody50 g zmielonych migdałów80 g masłapłatki migdałowe do posypaniaPiekarnik rozgrzać do 180 stopni.Jajka dobrze utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, aż powstanie kremowa masa.Dodać jogurt, mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą oraz zmielone migdały. Zmiksować.Następnie dodać rozpuszczone i ostudzone masło. Ponownie zmiksować.Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem.Na wierzch poukładać przecięte na pół truskawki, przecięciem w górę.Posypać płatkami migdałowymi.Piec 35-40 minut.Po wyjęciu z piekarnika od razu zdjąć obręcz tortownicy.Po ostudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.Smacznego!