Zostało mi sporo twarogu więc padło znowu na sernik ;-) Tym razem dla urozmaicenia - pieczony. Klasyczny, chociaż z czekoladowym dodatkiem :) Sernik wychodzi bardzo puszysty i smakowity :)Składniki na spód:200 g mąki100 g masła75 g cukru1 żółtkosól1 kg twarogu na sernik120 - 130 g cukru pudru1 budyń waniliowy bez cukru2 cukrywaniliowekilka kropel aromatu waniliowego2 łyżki skrobi ziemniaczanej3 jajkaSkładniki na ciasto zagnieść w kulkę. Włożyć na godzinę do lodówki.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać budyń i skrobię. Dokładnie zmiksować. Następnie dodawać po łyżce twarogu. Dodać aromat.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać z masą serową.Ciasto rozwałkować równomiernie na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Na nie wylać masę serową.Piec 60 minut. Studzić w piekarniku przy otwartych drzwiczkach.Po wystudzeniu udekorować według uznania polewą czekoladową i dowolnymi dodatkami (u mnie kulki czekoladowe "Rido" dostępne w Biedronce ;-) )